Nieuwsbericht

Campagne Red de Stolp begint aan eindsprint

De campagne Red de Stolp van Heemschut, de boerderijenstichting Noord-Holland 'Vrienden van de Stolp' en het Westfries Genootschap wordt op 28 juni afgesloten op de Grote Stolpenbijeenkomst van MOOI Noord-Holland. De laatste maand wordt alles op alles gezet om zoveel mogelijk handtekeningen binnen te halen voor de stolpboerderij.

In het Noordhollands Dagblad is uitgebreid stilgestaan bij de succesvolle acties. Red de Stolp ging eind vorig jaar van start. De actie moet ervoor zorgen dat het publieke bewustzijn voor de stolpboerderij wordt vergroot. Ook wordt de lokale en provinciale politiek opgeroepen om maatregelen te nemen om de stille sloop van tientallen stolpen per jaar een halt toe te roepen. Het grootste deel van stolpboerderijen is namelijk onbeschermd en kan gewoon worden gesloopt. 

Iedereen wordt opgeroepen om de petitie te tekenen op petities.nl/petitions/red-de-stolp. Op dit moment zijn er al bijna 1750 handtekeningen verzameld.

Op de Grote Stolpendag wordt de campagne Red de Stolp afgesloten. Dan worden ook de handtekeningen overhandigd aan gedeputeerde Jack van der Hoek om de vraag om maatregelen te nemen kracht bij te zetten.

Lees hier het uitgebreide artikel in het Noordhollands Dagblad


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.