Nieuwsbericht

Commissies Heemschut organiseren veel activiteiten rond Open Monumentendag 2016

U komt Heemschut op veel plaatsen in het Open Monumentenweekend door heel Nederland tegen.

Commissieleden Heemschut actief op Openmonumentendag 2016

In het weekend van 10 en 11 september 2016 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit.

Friesland, Tystjerk

Op zaterdag 10 september vindt u Commissieleden van Heemschut-Friesland met een stand in het Park Vijversburg in Tytstjerk.

Groningen, Hinckaerthuis

Op zaterdag 10 september staan de Commissieleden van Heemschut-Groningen met een stand in de Martinikerk. Heemschut-Groningen organiseert twee excursies naar het Hinckaertshuis. Vertrek om 11:30 en 14:30 vanaf de stand in de Martinikerk (beperkte capaciteit).

Drenthe, Assen

Open monumentendag Assen wordt georganiseerd door de Asser Historische Vereniging, Drents Archief, Bond Heemschut, Drents Museum, Protestantse gemeente (Jozefkerk), VVV en de gemeente Assen. U vindt ons op het Koopmansplein, waar ook de feestelijke aftrap van de dertigste open monumentendag in Assen is om 11.00 uur.

Gelderland, Burgerzaal Zutphen

Op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur vindt u Commissie-leden van Heemschut-Gelderland op de informatiemarkt in de Burgerzaal, Langehofstraat 4 in Zutphen.

Gelderland, Lochem, Emmastraat 7

De heer mevrouw de Boer uit Lochem zijn bezig met het restaureren van een winkel( kruidenierswinkel) / woonhuis uit 1890 met een handgemaakte winkelinventaris uit 1947. Zij zijn gevraagd om hun pand als icoon van de verdwenen buurtwinkel open te stellen voor bezichtiging. Zij maken ook reclame voor het werk van Heemschut.

Amsterdam, rondleiding langs bruggen Amsterdamse school

De Commissie Amsterdam gaat n.a.v. het boek ‘Bruggen in Amsterdam’ bootrondleidingen organiseren. Amsterdam staat in het teken van 100 jaar Amsterdamse School. Het Korenmetershuis blijft dicht dit jaar. Ook staat de commissie weer in De Bazel. Zie het programma.

Limburg,Roermond

Ook dit jaar is de commissie Limburg weer in Roermond op de Open Monumentendag met een stand. Bekijk het programma van de Open Monumentendag in Roermond.

Werkgroep Monumentale Kunst, Rotterdam

De Werkgroep Monumentale Kunst is in Rotterdam op twee plekken te vinden :

Op zaterdag 10 september van 10.00 tot 17.00 uur in Central Post, Delftseplein 31, Rotterdam
Op zaterdag 10 en zondag 11 september van 10.00 tot 17.00 uur in de vm. Nederlandse bank, Boompjes 250,Rotterdam.

Zuid-Holland, Hazerswoude

Zaterdag 10 september van 10.00 tot 16.00 uur vindt u Commissieleden van Heemschut Zuid-Holland met een stand in de Scheepjeskerk, Rijndijk 106 te Hazerswoude-Rijndijk.

Heemschut heeft vorig jaar deze kerk samen met het Cuypersgenootschap gesteund voor de benoeming tot gemeentelijk monument wat is gelukt.

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.