Nieuwsbericht

Een must-have voor elke Heemschutter?

OmgevingsAlert is een dienst die je per applicatie op je telefoon (of desgewenst per mail) op de hoogte houdt van vergunningsaanvragen of verstrekkingen.

De bedenker, Christiaan Rasch, ontving al in 2013 de Nationale App-prijs voor deze handige app. Steeds meer gemeenten sluiten zich aan bij deze dienst en zo wint de applicatie aan terrein in Nederland. De applicatie is hierdoor ook aantrekkelijk voor bijvoorbeeld leden van Heemschut die begaan zijn met hun omgeving. 

 

Hoe werkt het?

Gemeenten kunnen een pakket kopen waardoor hun informatie over vergunningen wordt gedeeld met de gebruikers van de app. Die zien dan op hun scherm voorbij komen wat er aan de hand is in de omgeving: een goede toevoeging op de krant. Er is wel verschil tussen de gratis dienst en de zogenaamde ‘OmgevingsAlert Pro’. Deze is meer toegespitst op jouw wensen.

De applicatie past binnen een transparanter wordend data-landschap. Steeds meer informatie die wordt verzameld geeft de overheid prijs, waardoor dit soort interessante applicaties tot ontwikkeling komen.

 

Hun website


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.