Nieuwsbericht

Erfgoedvereniging Heemschut: Nieuwe slag om Hotel Dreyeroord in Oosterbeek. Krijgt behoud wel een eerlijke kans?

Het bekende Hotel Dreyeroord in Oosterbeek, bekend van de Slag om Arnhem, wordt mogelijk gesloopt.

Het bekende Hotel Dreyeroord in Oosterbeek, bekend van de Slag om Arnhem, wordt mogelijk gesloopt. De nieuwe eigenaar wil een zorgcomplex bouwen op de plaats van het huidige pand. Erfgoedvereniging Heemschut betwijfelt of behoud van het pand wel een eerlijke kans krijgt.

Heemschut Gelderland heeft kennis genomen van alle informatie die de afgelopen twee weken in het nieuws is verschenen over de plannen rond Hotel Dreyeroord. De mogelijke sloop heeft enorm veel emoties opgeroepen en reacties, zelfs tot buiten onze landsgrenzen, teweeg gebracht. Ook Heemschut maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van Dreyeroord.

Plannen eigenaar

Al geruime tijd staat het markante pand leeg. Op zoek naar een nieuwe functie heeft zich een projectontwikkelaar gemeld, die hier zorgappartementen wil realiseren. Heemschut Gelderland verbaast zich dat de eigenaar met een programma komt dat bij voorbaat al niet past in het huidige gebouw. Ze verbaast zich verder dat het college van B&W van de gemeente Renkum zo makkelijk meegaat in het verhaal van de projectontwikkelaar voor sloop.

Heemschut vindt dat in de afweging van het college ook de historie en levende sentimenten dienen te worden gerespecteerd. Daarbij mag afbraak van een gebouw pas plaatsvinden als plannen voor vervangende nieuwbouw volgens alle procedures succesvol en onomkeerbaar zijn afgerond.

Gezien alle ophef rond de sloop heeft Heemschut het College aanbevolen om een oplossing te zoeken waarbij tenminste het aanzien van het huidige gebouw en de naam Dreyeroord worden gehandhaafd. 

 

Brief Heemschut Gelderland aan college van B&W van gemeente Renkum, 23 juni 2016

 

Heemschut dossier Landgoed Dreyeroord


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.