Nieuwsbericht

Fiscale aftrek monumenten blijft in 2018 bestaan

De fiscale aftrek voor monumenten blijft in ieder geval in 2018 bestaan. In de Voorjaarsnota 2017 bevestigt het Ministerie van Financiën dat een structurele dekking voor de aftrek aan een volgend kabinet wordt overgelaten, zo schrijft De Erfgoedstem.

Erfgoedvereniging Heemschut voerde fel actie voor de instandhouding van de belangrijke fiscale aftrek. Dat deden we onder meer samen met de Federatie Instandhouding Monumenten en Kunsten ’92.

Eerder werd al besloten de aftrek voorlopig te handhaven. Nu wordt bekend dat de aftrek definitief van de baan is. Heemschut is daar erg blij mee. De aftrek vormt een belangrijke steun voor monumenteigenaren. Meer dan de helft van de 60.000 rijksmonumenten zou door deze bezuiniging zijn getroffen.

Een petitie tegen het plan haalde ruim 11.000 handtekeningen op

Bron: De Erfgoedstem


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.