Nieuwsbericht

Gezocht: ‘Spin-in-het-Web’ voor Werkgroep Post ’65

Kun jij organiseren als de beste? Weet jij mensen met elkaar te verbinden en zo samen verder te komen? Ben je slim met digitaal werken en vind je het leuk anderen hierbij te helpen? Én heb je daarbij ook nog een affiniteit met ons jonge erfgoed, het zogenaamde Post ’65 erfgoed? Dan zoeken wij jou!

Heemschut is de grootste en oudste erfgoedvereniging van Nederland en een publieke belangenbehartiger van erfgoed en monumenten. De landelijke werkgroep Post ’65 is een onafhankelijke werkgroep die valt onder Heemschut en zich bezighoudt met het beschermen van bijzonder erfgoed van na 1965.

De werkgroep zet zich in om bedreigd erfgoed te beschermen met acties zoals het opstellen van zienswijzen, bezwaarschriften en persberichten en het voeren van gesprekken met betrokken partijen. Daarnaast organiseert de werkgroep evenementen en rondleidingen om actuele onderwerpen op de agenda te zetten en het publiek te informeren over en te enthousiasmeren voor ons jongste culturele erfgoed.

Erfgoedvereniging Heemschut zoekt voor de Werkgroep Post ’65 een nieuwe secretaris (vrijwillig) die zich als een echte spin-in-het-web wil inzetten voor het behoud en de bescherming van monumenten en de ruimtelijke kwaliteit in Nederland na 1965. Naast het feit dat jij dit onderwerp razend interessant vindt, ben je oplossingsgericht en neem je graag initiatief wanneer je een goed idee hebt. Als secretaris organiseer je natuurlijk ook de werkgroepbijeenkomsten (6-wekelijks) en verzorg je de onderlinge informatievoorziening en communicatie.

Het vrijwilligerswerk bij Heemschut is in de eerste plaats een kans om je in te zetten voor het behoud van monumenten en het erfgoed van de Nederland. Het werk van erfgoedbeschermer biedt interessante inzichten en contacten in het werkveld. Door je in te zetten voor de kwaliteit van onze leefomgeving en cultureel erfgoed geef je inhoud aan je maatschappelijke betrokkenheid. Heemschut biedt daarnaast aan alle actieve leden verschillende mogelijkheden tot het volgen van scholing en cursussen.

Past dit alles bij jou? Neem voor meer informatie contact op met Christian Pfeiffer op pfeiffer@heemschut.nl

Organisatie: Erfgoedvereniging Heemschut
Functie: Secretaris werkgroep Post ’65
Standplaats: Hybride
Omvang: Circa 8 uur per maand
Werktijden: Vrij in te delen
Correspondentie- en bezoekadres: Nieuwezijds Kolk 28, Amsterdam


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.