Nieuwsbericht

Gezocht: Stagiair(e) Landelijk Bureau Heemschut

Wij zoeken voor op het Landelijk Bureau een stagiair(e)!

Organisatie: Erfgoedvereniging Bond Heemschut
Functie: Stagiair(e) Landelijk Bureau
Omvang: 16-32 uur per week, najaar 2019
Werktijden: Vrij in te delen
Locatie: Amsterdam
Adres organisatie: Nieuwezijds Kolk 28, Amsterdam
Website: www.heemschut.nl
Vergoeding: stagevergoeding
Meer informatie: Christian Pfeiffer, 0651877471,  pfeiffer@heemschut.nl
Reageren: Stuur een CV met een korte motivatie naar Karel Loeff, directeur, info@heemschut.nl.

Heemschut
Erfgoedvereniging Bond Heemschut is de grootste en oudste erfgoedvereniging van Nederland en een publieke belangenbehartiger van erfgoed en monumenten. Het vrijwilligerswerk bij Heemschut is georganiseerd in commissies. Heemschut mengt zich actief in het debat over ruimtelijke ontwikkelingen en het monumentenbeleid Nederland. Actuele thema’s zijn onder andere erfgoed van na 1965, de bescherming van monumentale interieurs, de toekomst van religieus erfgoed en participatie in de nieuwe Omgevingswet.

Indien nodig zet Heemschut zich in om bedreigd erfgoed te beschermen met acties in de vorm van zienswijzen, bezwaarschriften, persberichten of gesprekken met betrokken partijen. Daarnaast organiseert Heemschut evenementen om actuele onderwerpen op de kaart te zetten en het publiek en vrijwilligers te informeren en te enthousiasmeren. Een belangrijk onderdeel daarin is het uitgeven van (online) publicaties.

Wij zoeken
Erfgoedvereniging Heemschut is zoek naar een stagiair(e) die zich voor een bepaalde tijd, vanaf dit najaar, wil inzetten op het Landelijk Bureau voor ondersteuning en verdieping bij bovengenoemde taken. Heemschut zoekt personen met affiniteit met monumenten, cultuurhistorie en ruimtelijke ontwikkeling en die het leuk vindt om te schrijven. Wij denken daarbij aan studenten met als achtergrond kunstgeschiedenis, architectuurhistorie, ruimtelijke ordening of communicatie.

Een stage bij Heemschut is in de eerste plaats een kans om je in te zetten voor erfgoed. Het werk van erfgoedbeschermer biedt daarnaast interessante inzichten en contacten in het werkveld.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.