Nieuwsbericht

Glas in loodraam van Ted Felen herplaatst in Nijmegen

De Nijmeegse kunstenaar Ted Felen (1931-2016) heeft voor het verzorgingshuis ‘de Orangerie’ in Nijmegen drie glas in loodramen gemaakt.

Omdat de Orangerie leeg stond en werd verkocht zijn de drie ramen door de werkgroep Monumentale Kunst gered, eruit gehaald en opgeslagen. Daarna begon de zoektocht naar locaties voor herplaatsing.

Gelukkig was de Ontmoetingskerk in Nijmegen – Dukenburg geïnteresseerd in één van de ramen.

Het raam ‘God, Kosmos, Energie en Ruimte, waar komen wij vandaan’, dat oorspronkelijk zat in de kapel van de Orangerie, is zondag 2 september tijdens een feestelijke viering in de Ontmoetingskerk onthuld. Het is daar geplaatst in een wand die in de kerkzaal is gebouwd. Het werk is daarmee voor de wijk Dukenburg behouden.

Helaas komt de Ontmoetingskerk nog budget tekort voor een mooi verlichtingsplan, zodat het raam mooi wordt aangelicht tijdens de kerkdiensten.

De werkgroep zoekt nu nog locaties voor de twee andere ramen uit de Orangerie.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.