Nieuwsbericht

Glaskunstwerk Roosendaal gered door Werkgroep Monumentale Kunst

In de afgelopen tijd heeft de Werkgroep Monumentale Kunst in samenwerking met glaskunstliefhebber Caspar Dingjan ingezet op behoud van een groot glaskunstwerk van Alexander Weiss uit 1979 in het Roosendaalse stadskantoor.

Op dit moment wordt het stadskantoor grootschalig gemoderniseerd. Aanvankelijk was het de bedoeling van de gemeente om het gigantische werk van circa 3 meter hoog en 15 meter breed te vernietigen. Na lang aandringen en gesprekken met onder andere raadsleden heeft de gemeente toch besloten om het kunstwerk te redden. Medio oktober 2020 is het met succes gedemonteerd en opgeslagen. Nu moet er nog een bestemming voor het werk gevonden worden. Er wordt met de gemeente gesproken over herbestemming in het straks vernieuwde stadskantoor of op een andere prominente locatie in de stad.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.