Nieuwsbericht

Goos Gosling Slotegraaf nieuwe voorzitter Heemschut Groningen

Drs. Goos Gosling Slotegraaf uit Zandeweer is benoemd tot voorzitter van de Provinciale Commissie Groningen van de Erfgoedvereniging Heemschut. Als oprichter van de Vereniging Groninger Monument Eigenaren en initiatiefnemer van de Stichting Oude Groninger Dorpen (i.o.), is hij een betrokken voorvechter van het behoud van gebouwd erfgoed in het algemeen en dat van het door aardbevingsschade bedreigde Groningse erfgoed in het bijzonder.

Erfgoedvereniging Bond Heemschut zet zich al meer dan 100 jaar in voor het behoud, de bescherming en de instandhouding van de schoonheid en het historisch-ruimtelijk karakter van Nederland in het algemeen en van cultuurmonumenten in het bijzonder. Kernwaarden van de organisatie zijn onafhankelijkheid en deskundigheid. De heer Slotegraaf: “Cultureel erfgoed raakt aan de kern van onze samenleving en draagt bij aan de identiteit en leefbaarheid van onze leefomgeving. Behoud van dit erfgoed voor komende generaties is de missie van Heemschut.”


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.