Nieuwsbericht

Groningen aangesproken om verwaarlozing Finse School

De commissie Groningen heeft de gemeente Groningen aangesproken om de verwaarlozing van de Finse School, aan de Helper Westsingel. Het gemeentelijk monument is in slechte staat.

Het gemeentelijk monument bestaat uit een ensemble van twee schooltjes. Heemschut maakt zich alleen zorgen om nummer 96.

Het is duidelijk te zien dat de staat van onderhoud van het monument erg slecht is. Heemschut heeft daarom een brief naar het college van burgemeester en wethouders van Groningen gestuurd met de vraag in te grijpen. Het is verboden een monument te verwaarlozen en we vrezen voor de gevolgen van het achterstallige onderhoud. Omdat het om houtbouw gaat vrezen we voor de gevolgen van het slechte dak.

Er is nog geen reactie vanuit de gemeente. Er is al jaren gedoe rondom de Finse School in Groningen. Heemschut houdt de zaak al langer in de gaten. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.