Nieuwsbericht

Grote zorgen over bezuiniging erfgoedbeleid Wassenaar

Heemschut, het Cuypersgenootschap en de Nederlandse Tuinenstichting spreken vandaag in een gezamenlijke brief hun grote zorgen uit over een plan om flink te bezuinigen op het erfgoedbeleid in de gemeente Wassenaar. De partijen stellen te vrezen voor teloorgang van de unieke kwaliteiten en het bijzondere karakter van Wassenaar als Landgoed aan Zee en het ontstaan van meer dossiers als Huize Ivicke.

De gemeenteraad is voornemens om een bezuiniging door te voeren van bijna 70.000 euro op het beleid van erfgoed. 

"Met deze besparing wordt het enerzijds onmogelijk om de ambities, die u nog dit jaar heeft vastgesteld, uit te voeren. Anderzijds is het de vraag of gemeente Wassenaar, als bevoegd gezag, haar wettelijke taken rondom cultureel erfgoed nog wel uit kan voeren na deze versobering. Als u besluit deze bezuiniging door te voeren, dan zullen de erfgoedverenigingen uw gemeente goed in
de gaten houden en vragen stellen over de uitvoering van de erfgoedvisie. Terugkeer naar de moeizame relatie lijkt dan onafwendbaar", zo stellen Heemschut, Cuypergenootschap en de Nederlandse Tuinenstichting in de open brief die vandaag naar de gemeenteraad en de media is verspreid. 

 

Open brief aan de gemeenteraad van Wassenaar


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.