Nieuwsbericht

Handhaving op illegale reclame Kalverstraat

Sinds de oprichting van Heemschut in 1911 is ontsierende reclame een belangrijk punt van aandacht voor onze organisatie.

Aan het begin van de twintigste eeuw bestond er nog amper regelgeving op dit gebied. Veel gemeenten kennen vandaag de dag wel een duidelijke en strenge regelgeving. Toezicht en handhaving op illegale reclames laat echter nogal eens te wensen over. In Amsterdam maakt Heemschut ieder jaar wel een paar keer melding van illegale reclames, vooral in de historische binnenstad.

Op het adres Kalverstraat 165 hing jarenlang een grote en storende reclame van een diamantair. Deze lichtbak was nog een erfenis van de jaren tachtig, toen de binnenstad op veel plekken werd ontsierd door grote lichtreclames. Tot vrij kort geleden was het echter lastig voor het betrokken stadsdeel om door te pakken op dit dossier. Een handhavingsverzoek van Heemschut bleef lang liggen. Toen recent de diamantair vertrok en de nieuwe huurder - een schoenenwinkel - de illegale constructie ook ging gebruiken konden we het stadsdeel wel overtuigen om te gaan handhaven. Begin juni 2023 heeft men de reclame verwijderd. 

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.