Nieuwsbericht

Heemschut ageert tegen achterstallig onderhoud monumentaal Poortgebouw te Rotterdam

De commissie Zuid-Holland drukt de gemeente Rotterdam op de feiten met een brandbrief

Onderhoudsgebrek

Het Poortgebouw aan de Stieltjesstraat in Rotterdam-Zuid, een rijksmonument, dreigt te verloederen door achterstallig onderhoud. De eigenaar verzaakt zijn plicht om het monument op orde te houden. Heemschut vraagt aandacht voor de verwaarlozing bij de gemeente Rotterdam.

Roep om actie

Heemschut heeft na inspectie ernstige schade geconstateerd. “Het water druipt langs de gevel en het metselwerk wordt slechter.” Heemschut ziet het als de taak van de gemeente om de eigenaar aan te sporen hier iets aan te doen. De waterschade komt voornamelijk door de lekkende en roestende hemelwaterafvoer. Heemschut vraagt de gemeente om snel te handelen, zodat de eigenaar het pand kan herstellen voordat de schade onomkeerbaar is.

Lokale partijen pakken het signaal van Heemschut op

In de raadsvergadering van 26 januari heeft de VVD vragen gesteld over het Poortgebouw. Goed om te zien was dat alle partijen aandrongen op daadkrachtig optreden nog vóór de zomer. De wethouder heeft beloofd een stevig gesprek met de eigenaar te gaan houden en eventueel te gaan handhaven met de Erfgoedwet in de hand.

 

 

Brief Heemschut aan College B&W, 19 januari 2017

RTV Rijnmond, 24 januari 2017

 

Heemschut dossier Het Poortgebouw


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.