Nieuwsbericht

Heemschut bang voor buitenproportionele elementen in Flevolands polderlandschap

Heemschut heeft een zienswijze ingediend op de bestemmingsplanwijziging voor Zuidwesterringweg 10 in Nagele. De wijziging moet een uitbreiding van een boerderijerf tot zes hectare mogelijk maken.

Op basis van het Structuurplan Noordoostpolder 2025 is het voorstel volledig strijdig met het landschapsbeleid en ook volledig strijdig met de regels voor uitbreiding van boerderijerven. Feitelijk is het onbegrijpelijk hoe dit voorstel het tot een bestemmingsplanwijziging heeft gebracht.

Aanvaarding van de bestemmingsplanwijzing leidt tot aantasting van het landschap en het zet de deur open voor meer van deze ongewenste initiatieven.

De uitbreiding van het boerderijerf moet economische activiteiten mogelijk maken die volgens Heemschut goed kunnen plaatsvinden op een van de nabijgelegen bedrijventerreinen. Ook omwonenden hebben een zienswijze ingediend, tegen de bestemmingsplanwijziging.

Noordoostpolder heeft een bijzonder landschap. Niet voor niets was het landschap onderdeel van het voorstel van het rijk om de Noordoostpolder te plaatsen op de 'Lijst Unesco Werelderfgoed Koninkrijk der Nederlanden 2010'.

 

Foto: De Zuidwesteringweg bij Nagele. Foto Ben te Raa

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.