Nieuwsbericht

Heemschut besteedt in tijdschrift aandacht aan verwaarloosde staat Havezate Hamerden

Heemschut Gelderland hoopt dat snel begonnen wordt met herstel van verwaarloosd pand.

Heemschut vraagt in de rubriek Handhaving gevraagd aandacht voor de verwaarloosde staat van de havezate Hamerden in Westervoort. Vanaf 2011 is dit rijksmonument in bezit van de  huidige eigenaar, maarondanks plannen daartoe is een noodzakelijke restauratie van het pand uitgebleven. De stormmachtige zomer van 2014 heeft het rijksmonument geen goed gedaan. Een deel van het dak is ingestort. Inmiddels is wel bekend geworden dat de eigenaar een vooroverleg heeft aangevraagd bij de gemeente Westervoort om zijn restauratieplannen te bespreken. Heemschut hoopt dat dit goeie nieuws leidt tot een vergunningaanvraag.

Heemschut artikel december 2014


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.