Nieuwsbericht

Heemschut bestuurslid Peter Nijhof krijgt koninklijke onderscheiding

Dankzij zijn inzet is er veel industrieel erfgoed in het land voor sloop behoed.

Na afloop van de FIEN-studiemiddag op 28 oktober jl in Erfgoed Centrum Het Nieuwe Land in Lelystad, is Heemschut bestuurslid Peter Nijhof geridderd. Uit handen van burgemeester Ina Adema van Lelystad ontving Nijhof de koninklijke onderscheiding vanwege zijn baanbrekende werk op het gebied van industrieel erfgoed.

Aanjager industrieel erfgoed 

Peter Nijhof heeft in de afgelopen decennia een gedegen reputatie opgebouwd als aanjager van het industrieel erfgoed in Nederland. Niet alleen als coördinator van het industrieel erfgoed binnen de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, waarvoor hij tot eind vorig jaar werkzaam was, maar ook als publicist, spreker, bestuurder en adviseur heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de toegenomen waardering voor en het behoud van industrieel erfgoed in Nederland en daarbuiten.

Hij is nu ridder in de orde van Oranje Nassau. 

Zie ook: opname van Omroep Flevoland, over de uitreiking van de koninklijke onderscheiding aan Peter Nijhof

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.