Nieuwsbericht

Heemschut betreurt start onteigening monumentale boerderij

In De Gelderlander van 7 juli 2018 is aangekondigd dat de gemeente Doetinchem een onteigeningsprocedure start voor de monumentale boerderij uit 1783 (gemeentelijk monument) en de omringende landerijen ten behoeve van een nieuw ziekenhuis.

De monumentale waarde van de boerderij wordt gevormd door het gebouw zelf en door de relatie ervan met zijn omgeving. Dit laatste gaat met de bouw van het nieuwe ziekenhuis totaal verloren. De boerderij blijft staan als een relict van het oorspronkelijke waardevolle landschap.

Heemschut heeft herhaaldelijk, in brieven en een zienswijze, gewezen op de monumentale waarde van het totale ensemble. Zij betreurt de stappen die worden gezet ten behoeve van onteigening nu de beoordeling van de 7 bij de Raad van State ingediende bezwaarschriften nog moet beginnen.

Lees verder in ons dossier Bedreigd Erfgoed: Boerderij 't Mentingslag, Doetinchem


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.