Nieuwsbericht

Heemschut bezorgd over gevolgen Zuidelijk tracé voor het landschap rond Oosterhout

Heemschut vraagt om zuidelijke tracé te bundelen met rijksweg A59

Heemschut heeft een brief gestuurd naar de ministers van Infrastructuur en Economische Zaken en de Tweede Kamer met het verzoek goed na te denken over mogelijk alternatieven voor het 380kV tracé langs Oosterhout en Breda.

Gevolg van deze keuze is dat deze langs waardevolle bosgebieden zal gaan lopen en het redelijk ongerepte en open landschap zal gaan doorsnijden omdat de aanleg van de hoogspanningsverbinding gepaard gaat met de plaatsing van zestig meter hoge elektriciteitsmasten. Ook het landschapspark Oosterhout met veel cultuurhistorie en historisch groen wordt sterk aangetast.

Juist om de openheid in deze gebieden te behouden vragen wij U ernstig na te denken over een alternatief voor het zuidelijke tracé. Wij staan achter de suggestie van de “werkgroep Hoogspanning Haagse Beemden” (www.150kv.nl) om een deel van het zuidelijke tracé te bundelen met rijksweg A59. 

Klik hier voor de brief van Heemschut.

 

Bron: Zuid-west 380kv.nl

Bijlage


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.