Nieuwsbericht

Heemschut bezorgd over Schansstraat Terheijden

Grote zorgen bij de commissie Noord-Brabant van Heemschut over de toekomst van de Schansstraat in Terheijden. De rustige straat dreigt een ontsluitingsweg van een nieuwbouwwijk te worden.

Alleen de monumentale boerderij blijft staan, de andere bedrijfsbebouwing wordt gesloopt. Dat de gemeente van de eeuwenoude Schansstraat met plaveisel uit 1892 een ontsluitingsweg wil maken voor de nieuwe wijk, is tegen het zere been van vele bewoners. De Schansstraat is de historische verbinding tussen de Mark en het historische wegennetwerk van Terheijden.

Heemschut heeft bij het college van Drimmelen aan de bel getrokken. Volgens de commissie Noord-Brabant wordt onvoldoende rekening gehouden met de cultuurhistorische waarden. Donderdag 22 juni komt het plan in de gemeenteraad.

Lees verder bij BN DeStem.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.