Nieuwsbericht

Heemschut blij met plan Soestdijk

Heemschut feliciteert Made by Holland, de nieuwe eigenaar van Soestdijk. De Erfgoedvereniging is blij dat er duidelijkheid is over de toekomst van het paleis.

Paleis Soestdijk staat al dertien jaar leeg. In 2015 kon iedereen zijn ideeën insturen. Er kwamen 120 ideeën binnen. Made by Holland blijkt nu de winnende partij en verslaat daarmee het initiatief Eden Soestdijk en het plan Buitenplaats Soestdijk.

Daarmee is er een knoop doorgehakt over de toekomst van het paleis en daar is Heemschut blij mee. 

Het paleis en de tuinen veranderen niet, maar elders op het landgoed moet ruimte zijn voor evenementen, horeca en hotels, zo valt in de plannen te lezen. Een groot deel van het nu nog afgesloten bosgebied wordt voor iedereen toegankelijk. Op het terrein van de voormalige kazerne van de marechaussee komen 65 huizen. Het realiseren van alle plannen gaat tien tot vijftien jaar duren.

Foto : Rene Dessing


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.