Nieuwsbericht

Heemschut en Cuypersgenootschap spreken in bij raadsvergadering Halfweg-Spaarnwoude

Kerk verkeert niet in dusdanig slechte staat dat sloop gerechtvaardigd is, vinden beide organisaties.

Heemschut en Cuypersgenootschap spreken in bij raad Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Beide organisaties staan kritisch tegenover het plan om de kerk te slopen. De kerk verkeert NIET in een dusdanig slechte staat dat er ook maar sprake van sloop zou dienen te zijn.

De gemeenteraadsleden vroegen zich vooral bij behoud van de hele kerk af wie het onderhoud in de toekomst zou betalen. Heemschut reageert dat los van het feit dat 'gedeeltelijke' sloop een kostbare zaak is dient er later toch weer onderhoud gepleegd te worden.

Als je de helft van de kerk wilt slopen dan dient het gat wat ontstaat, gesteund en ook weer dichtgemetseld te worden. Dient het prachtige grote glas- in lood raam teruggeplaatst te worden en dient het restant -zoals reeds gezegd- toch ook weer onderhouden te worden. Wat dat gaan kosten en wie daar dan weer voor opdraait is niet duidelijk.

Al met al een niet goed doordacht plannetje en dat alleen maar omdat er een paar bungalows op het achter de kerk gelegen terrein gebouwd dienen te worden.

 

Heemschut dossier Ol Vrouwe Geboortekerk


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.