Nieuwsbericht

Heemschut Flevoland vraagt zich af hoe het nu verder gaat met De Golfslag

Sloop van De Golfslag ligt op de loer.

Sloop van De Golfslag 

Omroep Flevoland meldt dat zorggroep Oude en Nieuwe Land uit Emmeloord laat weten dat voor de zomer 2015 alle bewoners zullen verhuizen uit De Golfslag.Het verzorgingshuis moet de deur sluiten omdat het gebouw in slechte staat is en niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Zorggroep Oude en Nieuwe Land wil het gebouw graag verkopen. Volgens de zorginstantie zijn er wel gesprekken met geïnteresseerden maar is daar nog niets concreets uitgekomen.

Het verzorgingshuis zal niet helemaal verdwijnen. Donderdag is een boek gepresenteerd over Golfslag in Emmeloord met verhalen van onder andere bewoners, oud bewoners en medewerkers. Sloop wordt ook niet uitgesloten.

Heemschut Flevoland

Heemschut Flevoland vraagt zich af wat nu te doen met De Golfslag. Heemschut hoopt op een spoedige verkoop en een nieuwe gebruiker van het voor Emmeloord waardevolle object. Het achterstallige onderhoud is niet zo groot dat er niets met het pand kan. Integendeel. Juist dit soort bouwwerken kunnen goed een nieuw leven krijgen. Dat gebeurt in andere steden, bijv. in de Bijlmer ook. Sloop is ook weinig duurzaam. 

Zie ook: omroep Flevoland van 12 februari 2015.

 


Heemschut dossier De Golfslag

 

 

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.