Nieuwsbericht

Heemschut Gelderland hoopt dat resten afgebrande boerderij Ooij behouden kunnen blijven

Gemeente Berg en Dal dient in te grijpen om onverhoedse sloopplannen tegen te gaan

Monumentale boerderij

De monumentale boerderij aan de Erlecomsedam 2 naast Oortjeshekken te Ooij is helaas afgebrand. De prachtig gerestaureerde boerderij uit de 19e eeuw met een ouder bedrijfsgedeelte was het levenswerk van de bewoner. Heemschut Gelderland treurt om het verlies van de boerderij en leven met de bewoner mee.  

Niet onverhoeds slopen

 Heemschut-Gelderland en Stichting Monument & Landschap Berg en Dal hebben de gemeente Berg en Dal gewaarschuwd dat ze snel moeten ingrijpen om de mogelijkheid te behouden om de afgebrande, monumentale boerderij bij café Oortjeshekken te herbouwen. De muren van het achterhuis uit 1834 en het woongedeelte uit 1869 die nog overeind staan, moeten worden gestut. Ook is het raadzaam de resten af te dekken zodat weer en wind de aangerichte schade niet verergeren. Eerder is ook zo het rijksmonument Villa Stollenberg in Berg en Dal behouden gebleven.

 

Artikel Dagblad de Gelderlander, 1 februari 2017

Achtergrond en foto's, de Groesbeker, 30 januari 2017

Omroep gelderland, 29 januari 2017

 

 

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.