Nieuwsbericht

Heemschut is voorzichtig tevreden over startnotitie nieuw monumentenbeleid Alphen

Stap in de goede richting, maar wel haast geboden voor nieuw monumentenbeleid

Positieve notitie

Heemschut vindt de startnotitie ten behoeve van het nieuwe erfgoedbeleid in Alphen een stap in de goede richting. Goed is dat de aanwijzing van de gemeentelijke monumenten ook zonder toestemming eigenaren mogelijk wordt. Eerder keurde de rechtbank in Den Haag deze beleidsregel af.

Haast geboden met monumentenbeleid

Wel is haast geboden anders vervallen de bestaande regelingen. Immers de monumentenverordeningen van de opgeheven gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude vervallen per 1 januari a.s. inclusief de bijbehorende gemeentelijke monumentenlijsten. Heemschut dringt er op aan de besluitvorming naar voren te halen.

 

Alphens Nieuws, 24 september 2015

 

Brief Heemschut aan collegen en Raad, 5 september 2015


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.