Nieuwsbericht

Heemschut: kunstwerk Blauwe Golven is sleutelwerk

De Werkgroep Monumentale Kunst heeft het openbare kunstwerk De Blauwe Golven in Arnhem voorgedragen voor de 100 belangrijkste kunstwerken in de openbare ruimte. BK-informatie verzamelt en stelt een lijst samen.

Veertig jaar geleden werd BK-informatie opgericht op initiatief van de Rijksgebouwendienst en de grote steden vanuit de behoefte aan een eigen vakblad voor kunstenaars.

Nu zoekt BK-informatie de 100 belangrijkste kunstwerken in de openbare ruimte. Heemschut's Werkgroep Monumentale Kunst heeft van alle projecten De Blauwe Golven in Arnhem ingestuurd. 

Het omgevingskunstwerkp van Peter Struycken uit de jaren 70 is volgens Heemschut van grote betekenis. Dit kunstwerk bestaat uit een golvend oppervlak van blauw-witte stenen met centraal een fontein. Een gedeelte van de golven wordt gebruikt als parkeerplaats, vanwege het tekort aan parkeerplaatsen in de binnenstad.

Nog steeds zijn er zorgen over het voorbestaan van het grote kunstwerk. De gemeente Arnhem is de toekomst aan het onderzoeken. 

Zelf ook een suggestie doen? Of ook de Blauwe Golven insturen? Dat kan via:
https://www.bkinformatie.nl/artikelen/veertig-jaar-bk-informatie-denk-met-ons-mee/

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.