Nieuwsbericht

Heemschut: laat geld het zicht op Tholen niet bederven

Een monster van een toren. Dat vindt de commissie Zeeland van Heemschut van de plannen voor een woontoren aan het Slachtveld in Tholen. Volgende week beslist de gemeenteraad over de komst van het complex.

Heemschut verzet zich samen met het comité KruittorenLAAG en de lokale heemkundekring tegen de komst van het 36 meter hoge bouwwerk dat de aangezicht van de oude historische stad zal verminken. En ook direct omwonenden zijn niet blij. Zij vrezen voor een verlies aan zonlicht en privacy.

“Laat financiële redenen niet de oorzaak zijn dat dit gebouw de zichtlijn van Tholen gaat bederven”, zo zegt Oscar Huiskamp van Heemschut.

De gemeenteraad beslist volgende week over het wel of niet doorgaan van het bouwplan.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.