Nieuwsbericht

Heemschut luidt de alarmbel voor monumentale fruitmuren in het Westland

Gemeente Westland dient verwaarlozing te stoppen.

Erfgoedvereniging Bond Heemschut is op de hoogte gebracht van het ernstige verval van een aantal historische fruitmuren in de gemeente Westland. Hoewel een aantal muren in redelijk tot goede conditie verkeert en een enkele fruitmuur zelfs door een particulier is hersteld en van een gedenkplaatje is voorzien (Gantellaan, Monster) luidt Heemschut de alarmbel voor de (rijksmonumentale) muur aan de Poeldijkseweg in Wateringen en de (gemeentelijk monumentale) aan de Choorstraat in Monster.

Heemschut pleit er voor dat de muur aan de Poeldijkseweg wordt meegenomen bij de ontwikkeling van de grond achter de muren waarvan de gemeente eigenaar is. De muur zou een bestemming als geluidswal kunnen krijgen of een traditionele rol als fruitmuur wanneer de strook direct achter de muur gebruikt gaat worden als moestuin. Een van de laatste historische fruitmuren van het Westland verdient het behouden te blijven. De muur toont Westlanders hun geschiedenis en identiteit.

Heemschut vraagt uw college zijn verantwoordelijkheid te nemen ten aanzien van dit onderdeel van zijn culturele erfgoed. Om verdere schade te voorkomen dringt zij op aan zo spoedig mogelijk de restauratie van de muur ter hand te nemen.  

 

 

Brief Heemschut aan college van B&W van Westland, 4 september 2015

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.