Nieuwsbericht

Heemschut: ‘Maak gebruik van uitstel voor constructieve dialoog Enkhuizerzand’

Nu de gemeente Enkhuizen heeft bekendgemaakt meer tijd nodig te hebben voor de behandeling van het bestemmingsplan Enkhuizerzand, roept Heemschut de gemeente op om de vrijgekomen tijd te gebruiken voor een constructieve dialoog. “Dit is de kans om de actievoerende partijen bij elkaar te brengen”.

Heemschut heeft met blijdschap kennis genomen van de berichten in de media dat de gemeente Enkhuizen heeft besloten de behandeling van het bestemmingsplan Enkhuizerzand minimaal één maand uit te stellen tot oktober.

“Dit geeft aan dat de gemeente de 72 ingediende zienswijzen tegen het plan serieus neemt en de tijd neemt voor een goede beantwoording”, aldus Christian Pfeiffer van Heemschut. “Toch roepen wij de gemeente op om op korte termijn een dialoog te starten tussen de partijen die strijden voor en tegen het bestemmingsplan. Wij zien kansen om tot een variant te komen die de steun kan dragen van een groot deel van de partijen. Het lijkt mij in ieders belang als die kansen vooraf worden onderzocht. Mocht er een tussenweg worden gevonden, dan is dat in het belang van alle partijen. Bovendien voortkomt het lange procedures achteraf.”

Zie ook:
Teken de petitie tegen aantasting van Enkhuizen, de natuur en het Zuiderzeemuseum!

Het nieuws van het uitstel kwam voor Heemschut gisteren onverwachts. De erfgoedbeschermers hadden net een nieuwe actiecampagne afgetrapt in aanloop naar de verwachte behandeling van het bestemmingsplan in september. De online petitie heeft bijna 3000 ondertekeningen en een fysieke actie op straat leverde eind juli nog eens 500 extra handtekeningen op tegen de plannen. Ondanks het nieuws blijft de nieuwe campagne van Heemschut de komende weken doorgaan. “We streven naar zoveel mogelijk handtekeningen. Het doel van de petitie is immers aanpassingen van de huidige plannen. Daar verandert dit uitstel niet zoveel aan. Het biedt, nogmaals, juist nieuwe mogelijkheden.”

Heemschut zal het college van Enkhuizen per brief officieel vragen een dialoog over het bestemmingsplan te faciliteren.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.