Nieuwsbericht

Heemschut maakt zich zorgen om het erfgoed van de Efteling

De sloop van het spookslot, het verdwijnen van het beeld van Monsieur Cannibale en de walvis van Polka Marina. Wat is er erfgoed in de Efteling en wat is daarmee het behouden waard? Nu de Efteling hard groeit, maakt Heemschut zich zorgen over de toekomst van de dingen die de Efteling, de Efteling maken.

In twee brieven naar de directie van de Efteling en naar de achterliggende stichting, maakt Heemschut zich sterk voor een visie op de oude attracties van het attractiepark. De attracties die iedereen kent, zoals het Sprookjesbos en de stoomcarrousel. Wat Heemschut betreft zijn die rijksmonumentwaardig. 

De sloop van het iconische spookhuis is aanstaande en Heemschut heeft de Efteling gevraagd dat uit te stellen totdat duidelijk is wat de omgang wordt met het eigen erfgoed. 

"Waar wij en ook veel Eftelingfans nu tegen aanlopen is tegen besluiten die het erfgoed van de Efteling schaden, vernietigen, terwijl zelfs de zorg voor verdwenen objecten niet kan worden gegarandeerd. De Efteling ondergaat een ingrijpende transformatie waarin een nieuwe schaal en omvang wordt gerealiseerd. Naar onze mening mag dit echter niet ten koste gaan van de bestaande aanwezige waarden en kwaliteiten: het erfgoed", aldus Heemschutdirecteur Karel Loeff.

Lees hier de volledige brief naar de directie van de Efteling. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.