Nieuwsbericht

Heemschut Noord-Holland blij dat huis Vredenburgh en theekoepel worden gerenoveerd

Het is nog wel wachten op een goed restauratieplan voor de theekoepel en waardevol interieur.

Huis Vredenburgh en theekoepel in verval

Huis Vredenburgh stamt uit de 18e eeuw en de fraaie houten  theekoepel uit 1801. De koepel is gebouwd naar een ontwerp van architect A. van der Hart en maakte deel uit van een inmiddels verdwenen buitenplaats aan het Spaarne. De koepel kent een rijk gedecoreerd interieur met een fraai stucplafond voorzien van schilderwerk. Beide panden zijn helaas al jaren sterk in verval. Het interieur wordt bedreigd. 

Eigenaar wil nu renovatie

Op 8 oktober 2015 heeft de gemeente Haarlem laten weten dat de eigenaar, Jupiter Monumenten B.V., op 3 september 2015 opdracht gegeven heeft aan aannemer Hagendoorn & Kofman om met de renovatie te beginnen. Na opdrachtverlening zal de aannemer binnen een maand na ondertekening aanvangen met de werkzaamheden. Het betreft een algehele
aanbesteding, dus de opdracht ziet  toe op een totale aanpak van het gehele rijksmonument. Voor Vredenburgh is een huurder gevonden. Voor de theekoepel en het waardevolle interieur is nog geen restauratieplan gemaakt. Wel is er een gegadigde die het pand graag zou restaureren en gebruiken.

Heemschut Noord-Holland

Heemschut is blij met de plannen van de eigenaar voor restauratie. Het verval moet echt een halt worden toegeroepen. Ze houdt de ontwikkelingen kritisch in de gaten.


Artikel Haarlems Dagblad, 14 oktober 2015

 

Heemschut dossier Vredenburgh en Bellevue Haarlem

 

 

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.