Nieuwsbericht

Heemschut plaatst zijn archief op de website

36.000 dia's en alle jaargangen van het tijdschrift, boekjes uit de Heemschutserie en jaarverslagen staan nu online.

Tijdschriftenarchief

Heemschut is de laatste tijd bezig geweest met het digitaliseren van zijn archief van tijdschriften, jaarverslagen en de bekende Heemschutserie. Inmiddels kunnen we u met gepaste trots melden dat dit archief op de website van heemschut staat. U kunt zelf via een viewer in alle jaargangen zoeken of u kunt in de losse tijdschriften bladeren. Jaarlijks zal een nieuwe jaargang van het tijdschrift toegevoegd worden aan de viewer.

Heemschut archief van tijdschriften, jaarverslagen en boekjes

Diacollectie

Daarnaast hebben we ook een collectie van 36.000 dia’s en foto’s uit de nalatenschap van de heer A.A. Dullé online gezet. De foto’s dateren van de periode 1970-1995. U kunt deze foto’s van de website downloaden. Onder voorwaarde van bronvermelding, is beeldmateriaal uit de beeldbank vrij beschikbaar om te kopiëren, te verspreiden en te delen. Afgeleide werken worden aangeboden onder de licentie CC BY-SA 4.0.

Vermelding dient op volgende manier te gebeuren:

foto collectie Heemschut en datering.  

Heemschut dia-archief

Tot slot

Wij wensen u veel plezier toe bij het grasduinen in deze rijke archiefbronnen.

Mocht u opmerkingen of suggesties hebben dan kunt u ons altijd mailen, info@heemschut.nl

Heemschut heeft haar archief online kunnen zetten mede dankzij een gift van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

NB: een aantal tijdsdchriften uit de periode 2003-2012 dient helaas opnieuw gescand te worden. Die stonden er scheef. Deze tijdschriften worden in de komende weken toegevoegd.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.