Nieuwsbericht

Heemschut schrikt van toestand monumentaal pand Deurne

In Deurne staat dit gemeentelijk monument waar al jaren verbouwplannen voor worden gemaakt. Sterk in verval, maar sinds kort hebben weer en wind vrij spel. Heemschut trekt aan de bel en wil dat de eigenaar de boel dicht maakt.

Op 17 januari 2017 schreef de provinciale commissie Noord Brabant van Heemschut een brief aan de gemeente Deurne omdat er sprake zou zijn van het verwijderen van de stuclaag. De gemeente schreef ons dat de monumentencommissie daar ook kanttekeningen bij had geplaatst en dat ook zij vonden dat de nut en noodzaak eerst aangetoond moest worden.

Op 3 februari 2017 is de vergunning verleend. In de verwachting dat er inmiddels aanvang was gemaakt met de restauratie was de schok groot hoe het pand, bijna tien maanden later, op 18 december is aangetroffen. 

Hier ligt ook een taak voor de gemeente om de eigenaar te verplichten het pand in eerste instantie wind- en waterdicht te houden en daarop ook te handhaven. Wij zullen de gemeente Deurne hierop aanspreken en volgen de ontwikkelingen op de voet.

Lees hier meer over dit bijzondere pand

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.