Nieuwsbericht

Heemschut steunt het verzoek om het behoud van de Beurs in Almere Stad te onderzoeken

Het behoud van het kantoorgebouw de Beurs in Almere zou mogelijk moeten zijn. Het kantoorgebouw is architectonisch bijzonder en is in Almere het startpunt van 'Post 65'. Post 65 is een unieke cultuurperiode voor architectuur, stedenbouw en landschap in de periode 1965 tot 2000. Almere heeft hierin een belangrijk aandeel.

Het eerste gebouw van Almere Stad staat op het punt gesloopt te worden om er woningen voor terug te laten keren. Volgens Heemschut is het gebouw behoudenswaardig en moet daarom uitgezocht worden hoe het kan worden ingepast in de plannen voor het Stationskwartier.

Het verzoek tot het onderzoek is afkomstig van de gemeentelijke Commissie Welstand en Erfgoed Almere en is ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Almere.

Heemschut heeft per brief aangedrongen bij het college van B en W op nader onderzoek. 

Het verzoek van de Commissie Welstand en Erfgoed Almere is te vinden op de website van de gemeenteraad van Almere:
https://almere.notubiz.nl/document/10034005/1/Commissie%20Welstand%20en%20Erfgoed%20-%20Oproep_Geredigeerd

Achtergrondinformatie over het gebouw: https://www.love80sarchitecture.nl/frontend/de-beurs-almere/


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.