Nieuwsbericht

Heemschut steunt verzet tegen sloop karakteristiek pand 't Zandt

Moet het karakteristieke pand Hoofdstraat 51 in 't Zandt tegen de vlakte? Heemschut Groningen steunt het verzet tegen de sloop door de NAM en wil dat het huis uit 1907 wordt behouden.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), die de woning in 2015 kocht, laat het afbreken. Vrijdag plofte-ie bij omwonenden op de mat, de brief waarin de NAM schrijft dat de sloop van het huis op nummer 51 van de Hoofdstraat op 5 februari zal beginnen.

Het bericht roept veel reacties op. Velen vrezen dat nog vele andere typische Groningse huizen op eenzelfde manier het veld zullen moeten ruimen. De NAM en de overheid breken Groningen huis voor huis af, is de teneur.

De Groningers vinden het zonde dat de woning, die eigendom is van de Nederlandse Aardolie Maatschappij, zal verdwijnen en deden maandagochtend een laatste reddingspoging de slopers tegen te houden. 

Met succes. De sloop is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De bal ligt nu bij de gemeente Loppersum.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.