Nieuwsbericht

Heemschut verzet zich tegen sloop Blauwe Gebouw

Het Blauwe Gebouw in Tilburg moet worden gesloopt. Dat meldt het college van B en W aan de gemeenteraad. Heemschut is het daar niet mee eens en blijft zich inzetten om het markante gebouw te behouden en her te bestemmen. De gemeenteraad is nu aan zet,

Heemschut doet dit samen met de actiegroep 'Behoud het Blauwe Gebouw'. De actievoerders zijn van mening dat het gebouw een markant punt in de huidige en beoogde nieuwe Spoorzone is, een uniek voorbeeld is van de architectuur uit de jaren 70 en speciaal is gebouwd voor de gemeentelijke Sociale Dienst waardoor het een belangrijke plaats in neemt in de historie van Tilburg. Het “Blauwe Gebouw” moet behouden blijven gerenoveerd worden en een aangepaste bestemming krijgen. Daarbij waar mogelijk rekening houdend met de afspraken die door de Gemeente gemaakt zijn bij de verkoop van het pand aan de huidige eigenaar Bak Beheer.

De actievoerders vragen B&W daarom het besluit vooralsnog in te trekken en samen met BAK, de buurtbewoners en actiecomité het alternatief: behoud van het Blauwe Gebouw gedegen te onderzoeken. Alleen op deze wijze kunnen de belangen van alle betrokkenen gewaarborgd worden en kunnen jarenlange procedures voorkomen worden die zeker niet in het belang zijn van de ontwikkeling van de Spoorzone, één van de paradepaardjes van Tilburg.

Over deze zaak was afgelopen week ook een inloopavond voor politieke partijen. De mogelijkheden voor het behouden worden nu onderzocht. 

Lees meer over de zaak bij Indebuurt Tilburg: Tilburgse mysteries: wat gebeurt er nou met Het Blauwe Gebouw?


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.