Nieuwsbericht

Heemschut vraagt zich af of restauratie wel goed gaat bij rijksmonument Urk

Heemschut blij dat er een nieuwe bestemming en eigenaar is gevonden voor rijksmonumentale Bakkerij Brouwer Urk.

De oude bakkerij is een rijksmonument en staat op de lijst van bedreigd Urker erfgoed. Het pand verkeerde in een 'deplorabele staat'. In juni 2015 werd het pand gekocht door Hendrika Jonkers, die de oude bakkerij in ere wil herstellen. In oktober 2015 zijn de restauratiewerkzaamheden begonnen.

Heemschut is niet gerust op dat de restauratie van het rijksmonument juist gebeurt. Er worden veel nieuwe materialen gebruikt en er is sprake van een verregaande sloop. In hoeverre is er niet al heel veel oorspronkelijk materiaal afgevoerd? Vooral het interieur dient wat Heemschut weer terug te komen. Daar zit veel waarde in. 

Uit: Flevopost, 23 februari 2016

 

Heemschut Dossier Bakkerij Brouwer Urk


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.