Nieuwsbericht

Heemschut Zuid-Holland vraagt gemeente Capelle aan den IJssel om te handhaven bij rijksmonumentale boerderij

College dient in te grijpen na duidelijke schade aan het rijksmonument

Leegstand rijksmonument

Aan de ’s-Gravenweg 325 staat een kapitale rijksmonumentale boerderij uit het begin van de 19e eeuw. Al 12 jaar zoekt de gemeente Capelle naar een mogelijkheid het rijksmonument te restaureren en een zinvolle bestemming te geven om zo de toekomst ervan te waarborgen. Halverwege 2012 heeft Stichting Bellis Perennis interesse getoond in deze locatie en heeft zij samen met de coöperatieve ontwikkelmaatschappij Groenstede u.a. een plan ingediend om hier een zorgboerderij te starten. 

Schade aan rijksmonument

Op de website van de lokale SP website werd bekend dat door een verkeerde restauratie en sloop schade is ontstaan aan het rijksmonument. Delen van het Rijkmonument werden gesloopt die niet op de tekening stonden, delen van de vloer zijn verwijderd en door niet tijdig afdekken van het dak werden plafonds beschadigd.

Brief Heemschut Zuid-Holland

Heemschut Zuid-Holland heeft een brief gestuurd naar het college en vraagt om opheldering rond de restauratie en renovatie van het rijksmonument. Heemschut vraagt ook om handhavend op te treden mochten bepaalde activiteiten niet vergund zijn of schade aan het pand toebrengen. In ieder geval zou moeten voorkomen worden dat meer water via het dak het pand in sijpelt en zo de plafonds verder beschadigt.

Brief aan college Capelle aan den Ijssel, 30 mei 2016


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.