Nieuwsbericht

Heemschut Zuid-Holland wil dat Rotterdam de verwaarlozing van monumentaal buitenhuis aan de s-Gravenweg aanpakt

Heemschut wordt getipt over de slechte staat van het pand door de Historische Commissie Kralingen.

Historische 's-Gravenweg

De s-Gravenweg is een oude ontginningsas in een middeleeuws veenontginningsebied . De weg ligt zowel in de gemeente Zuidplas als in de Rotterdamse wijk Kralingen. Er staan veel bijzondere historische panden in de lintbebouwing. Aan de ’s-Gravenweg 262 ligt een woonhuis, gebouwd in classicistische trant  uit ongeveer 1830. Het is een gemeentelijk monument, maar verkeert in een slechte staat.

Melding bij Heemschut

De Commissie Historisch Kralingen heeft Heemschut geattendeerd op het pand, dat al enige tijd leeg staat. Op de foto’s is te zien dat het pand in slechte staat van onderhoud verkeert. Vooral het dak vraagt om aandacht.

Handhaving gevraagd

Heemschut Zuid-Holland heeft de gemeente Rotterdam gevraagd om handhavend op te treden tegen de verwaarlozing van het buitenhuis aan de ’s-Gravenweg 262. zij heeft de gemeente dan ook verzocht de eigenaar aan te schrijven en hem te verzoeken het nodige onderhoud te plegen zodat het pand in ieder geval wind- en waterdicht blijft.

 

Brief Heemschut aan gemeente Rotterdam, 19 november 2015


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.