Nieuwsbericht

Heemschut Zuid-Holland wil monumentenstatus voor oude Coolsingelziekenhuispoort

Heemschut is tegen het voornemen om het Coolsingelziekenhuispoortje te verplaatsen van de huidige locatie aan de Lijnbaan naar een locatie bij het huidige Erasmus MC.

Heemschut vraagt de gemeentelijke monumentenstatus aan voor de ziekenhuispoort. Ze hoopt met de monumentenstatus dat het belang van de poort op de huidige locatie beter geborgd wordt.

De poort speelt een belangrijke rol bij het zichtbaar maken van de geschiedenis van Rotterdam. Het Coolsingelziekenhuis werd in 1851 in gebruik genomen. In de decennia daaropvolgend is het complex diverse malen uitgebreid. De poort was onderdeel van de meest westelijke omheining. Het oudste bouwdeel (een ontwerp van stadsarchitect Willem Nicolaas Rose) is in de meidagen van 1940 verwoest; het overige deel van het complex is tot 1960 in gebruik gebleven.

 

Aanvraag monumentenstatus door Heemschut Zuid-Holland, 19 november 2015


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.