Nieuwsbericht

Henk Hellegers nieuwe voorzitter Heemschut

Henk Hellegers is de nieuwe voorzitter van Heemschut. Op de Algemene Vergadering van Leden van 28 juni is Hellegers benoemd. Naast hem trad ook een nieuw bestuur aan: Henk Dirkx is de nieuwe secretaris, Pieter van Schravendijk en Evert de Iongh bestuursleden. Onder luid applaus nam het oude bestuur afscheid.

Henk Hellegers (l) neemt voorzittershamer over van Jan van Gils (r)

De Algemene Vergadering van Leden in Harderwijk werd goed bezocht. 's Morgens werd het officiële deel afgehandeld, na de lunch was het tijd voor een stadswandeling die werd besloten met een borrel.

Het ad interim bestuur nam afscheid. Jan van Gils, Pier Bosch, Peter Nijhof en Peter Doolaard droegen als oude bestuursleden het stokje over aan het nieuwe bestuur. Dat nieuwe bestuur is de afgelopen maanden bij elkaar gezocht onder leiding van de Raad van Toezicht. 

Henk Hellegers is de nieuwe voorzitter. Hellegers begon zijn loopbaan in de lokale politiek als gemeenteraadslid en later wethouder in de toenmalige gemeente Wouw. In maart 1989 werd hij burgemeester van de Noord-Brabantse gemeente Dussen. Bij de gemeentelijke herindeling van 1 januari 1997 ging die gemeente op in Werkendam waarvan Hellegers toen de burgemeester werd. Van 2003 tot 2007 was hij daarnaast lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant. Per 15 april 2009 is hij benoemd tot de burgemeester van Uden. Ook is hij voorzitter van Brabants Heem. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.