Nieuwsbericht

Historisch pand 'Java' dreigt te veranderen in parkeerplaats

In Hillegom wordt het bijzondere historische pand ‘Java’ met sloop bedreigd. Heemschut komt in actie.

Is het straks mogelijk om te parkeren op de plek waar nu het bijzondere historische pand ‘Java’ staat? Heemschut hoopt van niet. Gemeente Hillegom heeft voorgesteld om Java te slopen voor een tijdelijke parkeerplaats, terwijl zij het een tijdje geleden nog als ‘karakteristiek’ aangemerkt hadden. En herenhuis Java is ook zeker een karakteristiek gebouw, het pand heeft een neorenaissance-gevel en een opvallende attiek met ornamenteel metselwerk. Op de bekroning van de daklijst staat het woord ‘Java’ geschreven.

Heemschut vindt het erg vreemd dat Hillegom een gebouw met cultuurhistorische waarden wil slopen, en dan ook nog voor meer parkeerruimte. Doormiddel van een brief aan de gemeenteraad is commissie Zuid-Holland in actie gekomen.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.