Nieuwsbericht

Hoe staat het met de aanwijzing van monumentale bomen in Almere?

Deze vraag stellen Erfgoedvereniging Heemschut, de Bomenstichting, Genootschap het Levende Huis en IVN Almere in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Almere.

In maart 2017 heeft de gemeenteraad het Bomenkader vastgesteld. Daarin neemt het college de taak op zich 'een verzameling van bijzondere bomen als monument aan te wijzen'.

De vier organisaties hechten aan daadwerkelijke uitvoering van de maatregel. Tenslotte dragen monumentale bomen bij aan de geschiedenis en de belevenis van de stad.

De Beatrixlinde is een goede kandidaat voor een monumentale status. De linde is vlak na de aanplant tijdens luilaknacht doorgezaagd. De stam is op de stortplaats gered door de Almeerder Rinus Hofs. Hij heeft daarna een jarenlange hersteloperatie begeleid. De linde is in 1993 teruggekeerd naar Almere en staat tegenwoordig in het Koningin Beatrixpark. De foto laat de linde in het jaar 2013 zien. Foto: Ben te Raa

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.