Nieuwsbericht

In december beslissing monumentenstatus kerk Grou

Pas in december neemt de gemeente Leeuwarden een besluit of de Gereformeerde kerk in Grou een monument moet worden. De gemeente heeft meer tijd nodig om tot een beslissing te komen. De monumentencommissie heeft ondertussen positief geadviseerd over de aanwijzing tot monument.

Sloop dreigt voor de karakteristieke gereformeerde kerk. De sinds 2008 niet meer in gebruik zijnde kerk is in 1936 gebouwd naar ontwerp van architect Van der Zee. Het is een rechthoekige zaalkerk met een zadeldak tussen tuitgevels. Aan de achterzijde is een lage consistorie met eveneens een zadeldak aangebouwd. In 1964 is onder een hoek aan de oostzijde het gereformeerd verenigingsgebouw De Boei gebouwd als vergadercentrum van de kerk.

Heemschut vindt dit en in samenhang met de hele omgeving van waarde. De kerk staat vlakbij het raadhuis (dat op de rijksmonumentenlijst staat) en een dubbele dienstwoning. „Deze panden, allen in traditionalistische stijl, vormen samen met het Wilhelminapark en het kerkhof een cu


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.