Nieuwsbericht

ING-kantoor Amsterdam wordt monument

Het kantoorgebouw Amsterdamse Poort van ING in Zuidoost wordt gemeentelijk monument. Het algemeen bestuur van het stadsdeel stemt in met het toekennen van een beschermde status. Een initiatief van Heemschut.

Het gebouw, dat in de volksmond bekend staat als het Zandkasteel, is het eerste pand uit de vijftig jaar oude Bijlmer dat de status van gemeentelijk monument krijgt. Het initiatief voor het aanvragen van de monumentenstatus is afkomstig van erfgoedvereniging Heemschut, dat daarmee het imposante gebouw hoopt te beschermen tijdens de aanstaande verandering van kantoor­gebouw naar wooncomplex.

Het sprookjesachtige kantoor van tien met elkaar verbonden torens ging in 1987 open. Heemschut spreekt van een hoogtepunt in het oeuvre van het belangwekkende architectenbureau van Max van Huut en de in 1999 overleden Ton Alberts.

Lees verder bij Het Parool


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.