Nieuwsbericht

Kantoorpand Koni is weer monument

Succes voor de commissie Zuid-Holland. Het karakteristieke kantoorpand van schokdemperfabrikant Koni in Oud-Beijerland keert terug op de gemeentelijke monumentenlijst.

De commissie Zuid-Holland van Heemschut heeft daar het afgelopen jaar hard voor gevochten. Het pand aan de Koninginneweg is een voorbeeld van de wederopbouwarchitectuur. Het vormt samen met de, iets verderop gelegen, voormalige Ambachtsschool een prachtig duo. Het was op verzoek van Koni zelf dat de gemeente het gebouw van de monumentenlijst haalde. Heemschut was bang voor sloop. Samen met het Cuypersgenootschap en de Historische Vereniging van Oud-Beijerland werd bezwaar aangetekend. Het college van B en W heeft in antwoord op dat bezwaar besloten het gebouw op de gemeentelijke monumentenlijst te laten terugkeren.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.