Nieuwsbericht

Kledinglijn met De Beurs in Almere als beeldmerk nu te koop

Studio Kraaijepoot is de verkoop gestart van een kledinglijn met daarop het met sloop bedreigde kantoorgebouw De Beurs in Almere. De verkoop van de kleding komt helemaal ten goede aan Heemschut.

De gemeente Almere heeft de aanvraag van Heemschut om De Beurs te beschermen als gemeentelijk monument afgewezen. Daarmee staat niks sloop meer in de weg. Daarmee verdwijnt het eerste kantoorgebouw van Almere. 

Zie ook: Monumentenstatus voor De Beurs aangevraagd

De Beurs werd in 1979 ontworpen. Vanwege het feit dat dit het eerste kantoorgebouw is, heeft het een hoge cultuurhistorische waarde. Vandaar dat Heemschut's commissie Flevoland ook pleitte voor het behoud van het gebouw. 

Studio Kraaijepoot is deze week gestart met de online verkoop van een kledinglijn met daarop de afbeelding van De Beurs. Dit als protest tegen de geplande sloop. Heel speciaal is dat Studio Kraaijepoot heeft besloten de opbrengst van de kledinglijn volledig te schenken aan Heemschut, dit vanwege de strijd die we hebben gevoerd voor het behoud. 

De kledinglijn is hier te vinden:
Studio-kraaijepoot.myspreadshop.nl


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.