Nieuwsbericht

Kleinzoon over aanwijzing monument Boslaan Huizen; 'Opa, deze is voor jou'

Het unieke woonhuisontwerp van architect Gé van der Pol aan de Boslaan in Huizen is vorig jaar op verzoek van Heemschut aangewezen tot gemeentelijk monument. Zijn kleinzoon, Jelle Reijman, publiceerde daarover een artikel in het blad Heemschut.

De bal ging aan het rollen toen Gé van der Pol’s kleinzoon, Jelle Reijman op de huizenwebsite Funda surfte. ‘Het is 8 april 2019 als ik op Funda naar villa’s kijk. Tsja, dat doe ik soms. Fantaseren over mooie huizen bij mooie natuurgebieden. Echter verliep het deze keer anders; ik trof een villa die mijn opa ontwierp: Architect Gé van der Pol van der Veen stond in de omschrijving. Toen mijn opa in 2016 overleed, stond deze villa op zijn kaart. Ook stond het op de poster van een overzichtstentoonstelling over zijn werk in het Singer Museum in Laren. Ik lees een alarmerende tekst in de advertentie: “Bouw op dit mooie stuk grond uw droomhuis”. Dat zou het einde van deze villa betekenen. Ik schrok mij een ongeluk, dat kan toch niet zomaar?

Lees hier het verhaal verder (PDF)

Heemschut
Bovenstaande publicatie komt uit het blad Heemschut, dat vier keer per jaar verschijnt. Iedereen die lid is van de vereniging Heemschut krijgt het blad automatisch thuisgestuurd. In het blad Heemschut is aandacht voor erfgoed in de breedste zin van het woord: van oude gebouwen, moderne architectuur tot mobiel erfgoed en bijzondere interieurs. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2020 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.