Nieuwsbericht

Kunstraad Amsterdam wil geen sloop kiosken Staalmanplein

Kunstraad ondersteunt aanvraag Heemschut om Staalmanplein monumentenstatus te geven

Behoud Kiosken

De Amsterdamse Kunstraad ondersteunt het pleidooi van Heemschut om de kiosken op het Abraham Staalmanplein in Nieuw-West op de monumentenlijst te laten zetten. Nu dreigen die gesloopt te worden. De kunstraad komt tegen de sloopplannen in verweer in een advies aan de bestuurscommissie Nieuw-West en aan de wethouders Ivens (Wonen) en Ollongren (Cultuur) van de gemeente Amsterdam. In het advies schrijft de Kunstraad dat de paviljoens 'van bijzondere stedenbouwkundige waarde' zijn.

Verantwoorde aanpak

De Kunstraad en Heemschut vinden het belangrijk dat de gemeente Amsterdam samen met woningbouwvereniging De Alliantie gaat inzetten op een cultuurhistorisch verantwoorde aanpak van het plein. Op dit moment wil De Alliantie de gebouwtjes slopen. Het gaat om drie kiosken. Op die plek moeten twintig sociale huurwoningen komen. De kiosken zelf zijn overigens te huur als bedrijfsruimte. Zo zit in een van de gebouwen een kapper.

 

Parool, 11 november 2016

 

Heemschut dossier Staalmanplein

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.