Nieuwsbericht

Kunstwerk van 3500 kilo gered

Vorige week is een kunstwerk van 3.500 kilo uit het voormalige gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegengered. Het mozaïek van de overleden Nijmeegse kunstenaar Ted Felen zat vast aan een binnenmuur, dus werd het werk met muur en al naar buiten gehaald. Een succes voor de werkgroep Monumentale Kunst.

In het dak was een sleuf gezaagd, zodat het werk van 2 bij 4 meter en 20 centimeter dik er als een postpakket in een brievenbus doorheen paste. Het krijgt een nieuwe plek in Aqua Viva, een huis voor mannelijke religieuzen aan de Heyendaalseweg. nOm het mozaïek 'Nosos, Diagnosis, Therapeusis, Sanatio' uit 1977 zonder schade naar buiten te krijgen, was er eerst een betonnen frame aan de achterkant van de muur bevestigd, als versteviging. 

De Werkgroep Monumentale Kunst is erg blij met deze redding. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.